Kamis, 09 Februari 2012

Mangfaat Cau pikeun Kaséhatan


Cau nyaéta pepelakan buah mangrupa herba anu asalna ti wewengkon Asia Tenggara (kaasup Indonésia), Afrika (Madagaskar), Amérika Kidul sarta Tengah. Rasana anu amis nyieun loba anu gumbira mengonsumsi buah ieu, komo monyét ogé penggemar buah ieu.

Rupa-rupa jenis cau anu aya di pasaran, aya cau ambon, raja, kepok, cau susu, dll-nya. Buah boga warna konéng ieu kaasup multimanfaat. Ti buah, daun, kulit, sarta batangna ogé bisa dipaké. Contona, batang cau bisa dikokolakeun jadi serat pikeun pakéan, kertas, dsb. Sedengkeun batang cau anu geus dipotong leutik sarta daun cau bisa dijadikeun kadaharan ingon-ingon ruminansia (domba, embé) dina waktu usum halodo di mana jukut henteu/kurang sadia. Kulit cau ogé bisa dimangpaatkeun pikeun nyieun cuka ngaliwatan prosés fermentasi alkohol sarta asam cuka. Sedengkeun daun cau dipaké minangka pembungkus sagala rupa kadaharan tradisional Indonésia.

Tahukah Anjeun lamun cau méré mangpaat pikeun kaséhatan awak? Nurutkeun para ahli giji, cau ngandung loba giji, antar séjén kalsium, lemak, kalium mineral, vitamin, karbohidrat, protein. Ti kandungan ieu pisan mangka cau bisa méré mangpaat pikeun kaséhatan sarta kageulisan.

Mangpaat cau pikeun kaséhatan

Lamun Anjeun getol mengkonsumsi cau, ngajadikeun cau minangka cemilan sapoé poé mangka Anjeun baris meunangkeun mangpaat buah cau anu pohara loba:

* Mangpaat cau pikeun ibu hamil

Asam folat mangrupa zat anu pohara diperlukeun ku janin pikeun perkembangannya di jero pianakan. Cau ngandung asam folat ku kituna pohara alus dikonsumsi pikeun ibu hamil. Alatan cau ogé ngandung kalori anu cukup luhur jadi berhati hatilah ulah nepi ka loba teuing mengkonsumsi cau ambéh mangpaat cau anu beunang ku ibu hamil baris maksimal. hiji butir cau bisa miboga kalori 80-100 kalori.

* Mangpaat cau pikeun penderita Hipertensi

Penderita hipertensi dianjurkan pikeun mengkonsumsi kadaharan pendék garam. Kandungan garam anu pendék sarta ayana kandungan kalium anu luhur dina cau ngajadikeun cau buah anu cocog dikonsumsi pikeun penderita hipertensi.

Kandungan rata rata kalium pikeun hiji butir cau nyaéta 500mg. Jumlah ieu sanggup nurunkeun tekanan getih sarta ogé bisa ngajaga keseimbangan cairan didina awak

Hasil panalungtikan ti Journal of the American College of Cardiology menyimpulkan yén asupan kalium poéan sagedé 1600mg (satengah ti jumlah anu dianjurkan pikeun konsumsi poéan anu berjumlah 3500mg) bisa nurunkeun mamala stroke leuwih ti seperlima.

Ilmuwan ti universitas Warwick sarta naples ngomong yén ayeuna jumlah asupan kalium poéan di loba nagara masih dihandap jumlah anu disarankan. Saeutik teuing asupan kalium baris ngabalukarkeun gejala gejala seueul,denyut jantung henteu teratur, diare sarta gancang ambek.

Lamun Anjeun penderita hipertensi cobalah ngajadikeun cau minangka salah sahiji buah buahan pilihan.

* Mangpaat pikeun penderita panyakit beuteung sarta saluran pencernaan

Asam lambung anu luhur bisa dinetralkan lamun Anjeun mengkonsumsi cau anu dicampur jeung susu éncér. Hidangkan sagelas susu éncér anu dicampur cau pikeun menetralkan asam lambung.

* Mangpaat cau pikeun tatu beuleum

Mangpaat cau henteu ngan ti buahna waé, tapi mangpaat daun cau bisa pikeun mengobati tatu beuleum. Lebu daun cau anu dicampur jeung minyak kalapa miboga éfék mendinginkan kulit sarta meringankan tatu beuleum lamun dioleskan dina wewengkon anu kabeuleum kasebut.

* Mangpaat cau pikeun penderita Anemia

Mangpaat cau pikeun penderita anemia nyaéta cau bisa merangsang produksi hemoglobin ku kituna hal ieu baris nungkulan anemia.

* Cau bisa ngaronjatkeun konsentrasi

Kandungan kalsium anu ogé luhur di jero cau mantuan ngaronjatkeun pangabisa berkonsentrasi sarta leuwih waspada. Mangpaat cau ieu ngajadikeun cau baris ngaronjatkeun pangabisa diajar siswa sakola. hayang mecakanana?, Anjeun bisa tawarkan cau dina anak Anjeun anu masih bersekolah.

* Mangpaat cau pikeun penderita depresi

Sanggeus ngadahar cau para penderita depresi ngarasa leuwih alus. Sanggeus ditalungtik hal ieu alatan cau ngandung protein tryptophan, protein ieu saterusna baris dirobah jadi serotonin anu baris ngabenerkeun mood, jadi leuwih rileks sarta nyieun bagja.

* Minangka ubar mabok

Pikeun nungkulan rasa seueul dina beuteung alatan mabok, milkshake cau dicampur kalayan madu. Mangpaat cau di dieu pikeun menenangkan beuteung anu seueul, sarta madu pikeun ngaronjatkeun kadar gula getih..

* Mantuan pecandu anu keur usaha pikeun ngeureunkeun kabiasaan ngudud.

Kandungan Vitamin, magnesium sarta kalium anu aya dina cau, mantuan awak dina prosés penyembuhan ti éfék nikotin.

* Nungkulan sembelit atawa hésé piceun cai badag

Kadar serat anu luhur dina buah cau baris mantuan menormalkan gawé sistem percernaan dina awak. Ieu baris méré mangpaat pikeun nungkulan sembelit tanpa kudu maké ubar pelancar sembelit.

* Ngadalikeun Temperatur

Di sawatara nagara, cau ditempo minangka kadaharan pendingin anu bisa nurunkeun temperatur fisik sarta émosional ibu hamil. Di Thailand contona, ibu hamil mengkonsumsi cau pikeun mastikeun orok lahir kalayan temperatur sejuk.

* Ngaronjatkeun Kakuatan Otak

Di hiji sakola Inggris, 200 pelajar sanggup ngabéréskeun ujian ahir ngan ukur ku mumuluk cau. Maranéhanana ogé mindeng mengkonsumsi cau waktu jam reureuh sarta dahar beurang, sabab cau sanggup ngaronjatkeun kakuatan otak.

Mangpaat cau pikeun kageulisan:

* Ngaleungitkeun jerawat

Bubur buah cau dicampur madu jeung saeutik susu bisa dipaké pikeun ngaleungitkeun jerawat. Cara pamakéan Ramuan bubur kasebut nyaéta dioleskan dina beungeut salila 30-40 menit. Sanggeus réngsé bilaslah jeung cai haneut saterusna bilaslah jeung cai tiis, pigawé cara ieu sacara konsisten salila 2 minggu sarta lihatlah hasilna.

* Minangka masker beungeut
* Nungkulan buuk garah
* Menghaluskan leungeun
* Mantuan kulit beungeut jadi leuwih bersih sarta henteu lucir
* Nurunkeun atawa naékkeun beurat awak

Hiji panalungtikan geus ngabuktikeun, yén hiji jalma sanggup nurunkeun beurat awakna kalayan berdiet cau. Lamun hayang ngaleungitkeun beurat awak, carana gampang. Saban poé konsumsilah opat buah cau sarta opat gelas susu non fat atawa susu éncér dina sapoé. Pigawé salila tilu poé dina saminggu.

Ti cau sarta susu kasebut, Anjeun meunangkeun 1,250 kalori. Menu ieu cukup nyageurkeun pikeun awak Anjeun. Sedengkeun anu hayang nambahan bobot awak, konsumsilah hiji gelas banana shake anu dicampur madu, kacang sarta mangga, sageus dahar. Menu ieu lamun dikonsumsi saban poé, baris mantuan naékkeun beurat awak.


Wasta: Sofyan SF
XII IPA 5

0 komentar:

Posting Komentar

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons